2014 m. balandžio 30 d. trečiadienis

„Penkių kontinentų komunikacijų centro“ išmanieji sprendimai ir daugiabučiui, ir privačiam namui

Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO vykusioje statybų ir remonto parodoje „RESTA 2014“ dalyvavusi bendrovė „Penkių kontinentų komunikacijų centras“ lankytojus supažindino su išmaniaisiais būsto sprendimais, atrandančiais savo vietą tiek privačiuose namuose, tiek daugiabučiuose.

Bendrovės Intelektinių pastatų skyriaus vadovo Vaido Janulio teigimu, nors gyventojai jau nemažai žino apie „protingų“ pastatų (angl. Smart House) sistemas, domėjimasis jomis kasmet auga. „Į priemiesčius planuojantys persikelti gyventojai aktyviai ieško sprendimų, užtikrinančių efektyvų resursų naudojimą, optimalų saugumą, išskirtinį komfortą. Visa tai ir siūlo „Smart House“ sistema. Tačiau derėtų atkreipti dėmesį, kad geriausia šios sistemos diegimą planuoti prieš pradedant statybas“, – sako V. Janulis.

Didelio dėmesio parodoje sulaukė ir bendrovės pristatyta automatizuoto skaitiklių duomenų surinkimo, sąskaitų kūrimo ir apmokėjimo užtikrinimo sistema „Bill Manager.iQ“. Jos galimybėmis domėjosi ne tik daugiabučių bendrijos, bet ir architektai, statybininkai, nekilnojamojo turto projektų plėtotojai. Lankytojai taip pat turėjo galimybę susipažinti su nekilnojamojo turto projektu „Loft Town“, kuriame jau įdiegta ir naudojama ši sistema.

Didžiausioje Baltijos šalyse statybų tematikos parodoje „RESTA 2014“ naujausius savo produktus ir paslaugas pristatė daugiau nei 500 dalyvių iš 13 pasaulio šalių. Renginyje apsilankė per 44 tūkst. lankytojų iš visos Lietuvos ir užsienio šalių.

 

Daugiau šia tema:

Prasidėjo „RESTA 2014“

„RESTA 2014“ – norintiems kurti jaukius ir modernius namus

RESTOJE – Lietuvos ir Baltarusijos statybininkų forumas

Parodoje „RESTA 2014“ – „Penkių kontinentų komunikacijų centro“ sprendimai būstui

 

valdyti valdymas nuotolinis viešbutis spa centras vandens parkas mokykla bankas apšvietimas šildymas vėdinimas kondicionavimas saugos sistema interneto vaizdo stebėjimo kamera kameros stebėjimas laistymas pirtis baseinas žaliuzės garso vaizdo multiroom pasyvus žalias ekonomiškas patogus saugus gražus jung berker axis mobotix arcus-eds intesis konnex vilpra ygle sūkurinė vonia internetu internetinis skaitliukai skaitliukų duomenų surinkimas atvaizdavimas įrašymas

smart house smarthouse protingas namas protingi namai knx eib pastatas pastatai automatika namo butas pastato biuras banko saugumas komfortas ekonomija stilius grožis x-10 automatikos sistema asmeniskai jums sauga